Sajten Bokavård.se lanserar idag en ny, kostnadsfri, e-tjänst i syfte att underlätta för allmänheten att boka vårdbehandlingar. Målet är att få bort tidskrävande telefonköer. Tjänsten lanseras nationellt idag med Kanal 5 som huvudmedia.

Att hitta rätt i vården kan vara både svårt och tidskrävande. Varje dag bokas ca 130 000 vårdtider i Sverige, men endast 2% av dessa bokas online. Det är omodernt och ett slöseri med resurser för såväl vårdgivare som vårdtagare. Genom portalen Bokavård.se vill man effektivisera vårdkedjan för att kunna erbjuda snabbare vård för vårdtagarna. Målet är att det ska kännas lika självklart och naturligt att boka sina vårdtider online, som det är att göra bankärenden eller boka en hotellnatt.

Amir Mofidi och Dimitri Hallengren, grundare av Bokavård.se, har precis som alla andra haft sin beskärda del av väntetimmar i en tutande telefonlur. En dag fick de nog och skapade en e-tjänst som de själva har saknat på marknaden.

–          Alla har inte möjlighet att sitta i telefonköer mitt på dagen. Vi vill underlätta för patienten och vi vet att det här är en efterlängtad tjänst som kommer att hjälpa många, säger Amir Mofidi.

Avsikten med Bokavård.se är att modernisera vårdkedjan, och hjälpa varje individ till effektiv vård. Upplägget är enkelt. Man går in på sajten när det passar en själv och fyller i vilken typ av vård man söker, önskad tid och plats. Bokavård.se tar emot förfrågan och skräddarsyr den mest effektiva lösningen för varje ärende, därefter skickas en bokningsbekräftelse inom två timmar (kontorstid).

På sajten går det även att jämföra vårdcentraler och lista om sig på den man önskar. En populär tjänst där över 10 000 jämförelser gjordes första veckan efter lansering.

Idag startar Bokavård.se:s nationella kampanj med Kanal 5 som huvudmedia för att informera allmänheten om dessa tjänster. Filmerna har producerats av producktionsbolaget Tre14. Se filmerna nedan.

 

 

 

Kontaktperson:
Amir Mofidi
amir@bokavard.se
031 – 38 40 411

 

Om Bokavård.se

Bokavård.se är en samlingsplats online för vård, där patienter kan hitta, jämföra och boka sina vårdbehandlingar. Sajten ger patienten möjlighet att på ett enkelt sätt jämföra olika behandlingar och kliniker runtom i staden. Bokavård.se har även en e-tjänst där patienten kan jämföra olika vårdcentraler, och lista sig på önskad vårdcentral direkt på nätet.

Företaget grundades av entreprenörerna Amir Mofidi och Dimitrij Hallengren och samägs tillsammans med Schibsted Media Group.

Tagged with: