Inom branscher som hotell och resor är det en självklarhet att kunna göra sina bokningar online. Sajten Bokavård.se ska göra det lika självklart att kunna boka vårdbehandlingar på nätet. Sajten lanseras om en månad och nu pågår ett febrilt arbete med att få med så många vårdgivare som möjligt redan från start.

Bokavård.se ska göra det möjligt för gemene man att på ett smidigt sätt jämföra och boka vårdbehandlingar på nätet.

Fortfarande sker de flesta tidsbokningar via telefon men tillgängligheten är låg bland de privata tandläkarklinikerna. Av 500 uppringda tandläkarkliniker var det bara 268 som svarade enligt en undersökning gjord av Bokavård.se. De klinikerna går därmed miste om varannan potentiell patient.

–          Många privata kliniker saknar tyvärr hemsidor och bland de som har är det fortfarande få som erbjuder onlinebokning. Samtidigt visar våra marknadsundersökningar att drygt 7 av 10 föredrar att själva boka tid på nätet hos exempelvis tandläkaren om möjligheten finns. Därför lanserar vi Bokavård.se som gör det möjligt för alla att erbjuda onlinebokningar, oavsett om de har en hemsida eller inte. Det kommer att vara som Hotels.com fast för vårdbehandlingar, säger Jonas Bach kommunikationsansvarig för Bokavård.se.

Trenden att göra allt fler ärenden online när man själv vill, såsom bankärenden eller resebokningar, gör att trycket ökar på vårdkliniker att finnas tillgängliga online menar Jonas.

–          Vi har redan nu fått samtal från både tandläkare och andra vårdgivare som känner igen sig i problematiken och valt att ansluta sig till Bokavård.se Jag tror att de som inte erbjuder onlinebokningar kommer att hamna på efterkälken och efterhand gå miste om patienterna, säger han.

Lättare jämföra behandlingar
Patienterna ställer allt högre krav på vårdtjänsters kvalité idag. En undersökning från SIFO, som sajten OmVård publicerat, visar att förtroendet för vårdgivarens kompetens är något vi anser vara av stor vikt när vi väljer i djungeln bland kliniker och praktiker.

–          Problemet har varit att en patient som för första gången bokar en tid på en klinik har svårt att bilda en uppfattning om tjänstens kvalité. Bokavård.se erbjuder lösningen på problemet eftersom den som är i behov av vård kan ta del av tidigare patienters omdömen och på så sätt göra ett välinformerat val.

Om Bokavård.se

Bokavård.se är Sveriges första marknadsplats för vårdbehandlingar på nätet där patienter enkelt kan hitta, jämföra och boka de vårdbehandlingar de vill ha.

Vi ger patienten möjligheten att på ett enkelt och effektivt sätt jämföra olika behandlingar och kliniker runtom i deras stad. Förutom att jämföra priser och betyg kan man läsa kommentarer och utlåtande av tidigare patienter. På så sätt kan patienter skapa sig en bra uppfattning av de kliniker som erbjuder den behandling de söker.

Tagged with: