Schibsted Tillväxtmedier investerar i Bokavård.se, ett bolag som gör det enklare att kunna jämföra och boka vårdbehandlingar över nätet.

Schibsted gör härmed sin första investering inom vårdsektorn. Bokavård.se. möjliggör att på ett smidigt sätt jämföra och boka vårdbehandlingar på nätet. Fortfarande sker de flesta tidsbokningar via telefon och tillgängligheten är många gånger låg bland klinikerna. Det är svårt för patienterna att nå fram och kunna boka behandlingar.

- Idag görs endast två procent av vårdbokningarna online. Bokavård.ses lösning förenklar för patienter att snabbt kunna boka tid och klinikerna får en smidigare hantering av bokningar, säger Mats Eriksson, VD för Schibsted Tillväxtmedier.

De flesta som någon gång ringt till en klinik känner igen sig i långa telefonköer och vet hur frustrerande det kan vara. Och har man dessutom ont så vill man få det avhjälpt så fort som möjligt.

- Det började med att jag själv tyckte att det var svårt och tidskrävande att få tag på tandläkare, säger Amir Mofidi, grundare av Bokavård.se.

Vårdsektorn i Sverige omsätter drygt 280 000 MSEK årligen genom fler än 300 000 olika aktörer.

- Schibsted har investerat i entreprenörsdrivna internetbolag i över tio år. Vi ser fram emot att tillsammans med Bokavård.se:s Amir Mofidi och Dimitrij Hallengren förbättra hur vi svenskar hittar de bästa vårdgivarna på snabbast och enklast möjliga sätt, säger Mats Eriksson.

Om Bokavård.se

Bokavård.se är en marknadsplats online för vårdbehandlingar där patienter enkelt kan hitta, jämföra och boka de vårdbehandlingar de vill ha.

Vi ger patienten möjligheten att på ett enkelt och effektivt sätt jämföra olika behandlingar och kliniker runtom i deras stad. Förutom att jämföra priser och betyg kan man läsa kommentarer och utlåtande av tidigare patienter. På så sätt kan patienter skapa sig en bra uppfattning av de kliniker som erbjuder den behandling de söker.

Bokavård.se listas av Internetworld bland 2012 års hetaste start-ups och finalist i Nordic Startup Awards.
Internetworld: http://j.mp/NHwU5I
Nordic Startup Awards: http://startupawards.co/#finalists

 

Amir Mofidi002_800