Bokavård.se lanserar idag en ny, kostnadsfri, e-tjänst i syfte att underlätta för allmänheten att komma i kontakt med vården. På hemsidan finns ett formulär där man fyller i önskad vårdkontakt, därefter tar teamet på Bokavård.se vid och inom två timmar skickas en bokningsbekräftelse via e-post eller sms.

Att hitta rätt i vården kan vara både svårt och tidskrävande. Varje dag bokas ca 130 000 vårdtider i Sverige, och en överväldigande majoritet av bokningarna görs över telefon. Det är omodernt och ett slöseri med resurser för såväl vårdgivare som vårdtagare. Genom portalen Bokavård.se vill man effektivisera vårdkedjan för att kunna erbjuda snabbare vård för vårdtagarna. Målet är att det ska kännas lika självklart och naturligt att boka sina vårdtider online, som det är att göra bankärenden eller boka en hotellnatt.

Amir Mofidi och Dimitri Hallengren, grundare av Bokavård.se, har precis som alla andra haft sin beskärda del av väntetimmar i en tutande telefonlur. En dag fick de nog och skapade en e-tjänst som de själva har saknat på marknaden.

– Alla har inte möjlighet att sitta i telefonköer mitt på dagen. Vi vill underlätta för patienten och vi vet att det här är en efterlängtad tjänst som kommer att hjälpa många, säger Amir Mofidi.

Upplägget är enkelt. Man går in på sajten när det passar en själv och fyller i vilken typ av vård man söker, önskad tid och plats. Bokavård.se tar emot förfrågan och skräddarsyr den mest effektiva lösningen för varje ärende, därefter skickas en bokningsbekräftelse inom två timmar (kontorstid). Avsikten med Bokavård.se är att modernisera vårdkedjan, och hjälpa varje individ till effektiv vård.

För att informera om den här tjänsten startar Bokavård.se en nationell TV-kampanj i Kanal 5. Se kampanjfilmen nedan.

 

Om Bokavård.se

Bokavård.se är en samlingsplats online för vård, där patienter kan hitta, jämföra och boka sina vårdbehandlingar. Sajten ger patienten möjlighet att på ett enkelt sätt jämföra olika behandlingar och kliniker runtom i staden. Bokavård.se har även en e-tjänst där patienten kan jämföra olika vårdcentraler, och lista sig på önskad vårdcentral direkt på nätet.
Företaget grundades av entreprenörerna Amir Mofidi och Dimitrij Hallengren och samägs tillsammans med Schibsted Media Group.

Kontaktperson:
Amir Mofidi
amir@bokavard.se
031 – 38 40 411

Tagged with: