Enligt en studie gjord av Internetpionjären Tim Berners-Lee som CNN publicerade igår är Sverige bäst i världen på att använda Internet. Men användandet av Internet inom vården halkar efter. Enligt undersökningen Nationell patientenkät gjordes endast 2% av bokningarna inom vården online.

Sverige är enligt en studie som Tim Berners-Lee ligger bakom bäst i världen på att använda Internet. Undersökningen publicerades av CNN igår och visar att Sverige ligger på första plats följt av USA i frågan om vilket land som är bäst på att använda Internet. Hela 90% av den svenska befolkningen använder Internet.

Trots detta gjordes endast 2% av vårdbokningarna inom primärvården online, enligt undersökningen Nationellt Endast 2% av vårdbokningar görs online.patientenkät. Vården har inte tagit tillvara på det faktum att den svenska befolkningen har god och väl utbredd Internetvana.

–          Trenden går mot att folk vill göra allt fler ärenden online när de själva vill och det inkluderar även vårdbokningar menar Amir Mofidi som är VD på Bokavård.se.

Bokavård.se ska göra det möjligt för patienter att på ett smidigt sätt jämföra och boka vårdbehandlingar på nätet istället för att sitta i långa telefonköer. Fortfarande sker de flesta tidsbokningar via telefon. Undersökningen Nationell patientenkät konstaterar att 74% av alla besök bokas per telefon och endast 2% bokas online.

Tjänsten har körts i betaversion i Stockholmsområdet, men kommer under hösten att rullas ut i fler delar av landet och med fler bokningsbara vårdtyper.

Om Bokavård.se

Bokavård.se är en marknadsplats online för vårdbehandlingar där patienter enkelt kan hitta, jämföra och boka de vårdbehandlingar de vill ha.

Vi ger patienten möjligheten att på ett enkelt och effektivt sätt jämföra olika behandlingar och kliniker runtom i deras stad. Förutom att jämföra priser och betyg kan man läsa kommentarer och utlåtande av tidigare patienter. På så sätt kan patienter skapa sig en bra uppfattning av de kliniker som erbjuder den behandling de söker.

Bokavård.se listas av Internetworld bland 2012 års hetaste start-ups.
Länk till artikeln: http://j.mp/NHwU5I

Kontaktperson

Amir Mofidi
0737-48 32 00
amir@bokavard.se

 

Bilder för nedladdning

74% bokar vård via telefon

Bokavård.se

Årets entreprenörer plats 16: Bokavård.se

Tagged with: