Tandläkarkliniker har traditionellt sett inte varit några stora annonsörer. Allt eftersom marknaden mognat har klinikerna börjat använda nya kanaler för att marknadsföra sig. En av de största kanalerna är Google Adwords. Bokavård.se har sammanställt en lista över de 50 tandläkarkliniker som annonserar mest på sökmotorn Google.

Tandläkarkliniker har traditionellt sett inte varit några stora annonsörer. Av tradition har de oftast annonserat i telefonkataloger. Till en början papperskataloger och därefter digitala kataloger. Men allt eftersom marknaden mognat har klinikerna börjat använda nya kanaler för att marknadsföra sig. En av de största kanalerna är Google Adwords. Sajten Bokavård.se har sammanställt en lista över de 50 tandläkarkliniker som annonserar mest på sökmotorn Google.

En anledning till att många kliniker börjar annonsera på Google är sannolikt Google prismodell där man endast betalar när någon klickar på annonsen.
– Många föredrar att betala per klick och tycker att det känns billigare eftersom varje klick inte kostar så mycket säger Amir Mofidi, VD på Bokavård.se.

Vill du synas på Google?

Amir Mofidi har tidigare byggt upp det företag som hanterar Praktikertjänst marknadsföring i sökmedier och därigenom jobbat med över 1 000 klinikers marknadsföring. Enligt honom finns det lite falluckor att se upp för när man annonserar på Google.

– Det finns risker med att betala per klick som många kliniker inte tänker på. Det första är att det krävs många klick innan det blir en bokning. Därmed kostar det långt mer än klickkostnaden. Det andra är att klickpriserna stiger snabbt vilket gör att det snabbt kan bli olönsamt att få bokningar via Google om man inte håller löpande koll på klickkostnaderna.

För att lyckas bra med er annonser på sökmotorer kommer här några tips att tänka på.

 • Hitta en seriös partner som jobbar med era annonser
 • Håll koll på vad det kostar att få in en ny kund
 • Ha en bra och tydlig bokningsfunktion på din hemsida

Hela listan

Hela listan över de 50 största tandläkarsajterna som annonserar på Google Adwords:

 1. Smile.se
 2. Aquadental.se
 3. Distriktstandvarden.se
 4. Citydental
 5. Beiringtandklinik.se
 6. Folktandvardenstockholm.se
 7. Alviksstrandtandlakarna.se
 8. Vitatander.se
 9. Astondental.se
 10. Wiismile.se
 11. Tandfokus.se
 12. Deneergaard.se
 13. Tandlakargruppentaby.se
 14. Praktikertjanst.se
 15. Thomaslowerton.se
 16. Skane.se
 17. Slussentandlakaren.se
 18. Alhdentist.Com
 19. Specialisttandlakarna.se
 20. Visdomstanden.se
 21. Wallingatan1.se
 22. Ett4.se
 23. Ftvuppsala.se
 24. Linnekliniken.Nu
 25. Nynaskliniken.se
 26. Vasaviktoria.se
 27. Apraktiken.se
 28. Benetandvard.se
 29. Bratand.Nu
 30. Dintandlakareisolna.se
 31. Surtekliniken.se
 32. Tandlakarehalmstad.se
 33. Tandlakarn.Nu
 34. Tandvard2Go.se
 35. Tandvardcentralen.se
 36. Tandvardsvillan.Com
 37. Tvhnorby.se
 38. Vallingbydental.se
 39. Vonahnskatandkliniken.Com
 40. Branemarkcenter.se
 41. Dagnelidkliniken.se
 42. Dents.se
 43. Domentandlakarna.se
 44. Esplanadkliniken.Com
 45. Estetikcenter.se
 46. Grupptandlakarna.se
 47. Hallquist.se
 48. Jeffsultan.se
 49. Mannerfeltdental.se
 50. Saltsjobadstandlakare.se

Datakällor för Adwordsstatistik är Semrush.com samt Google Adwords. Datan har därefter vägts samman till en gemensam ranking.

Exempel på en annons för Smile.se

Smile Mariestad på Adwords

 

En smidig lösning för att synas i starka kanaler

Bokavård.se är en marknadsplats vars uppgift är att driva nya kunder till anslutna kliniker. I tjänsten ingår marknadsföring i fler stora kanaler däribland Google, Facebook, Hitta.se & Netdoktor. Genom våra unika samarbeten och effektiva annonseringsverktyg kan vi generera nya kunder till klinik till lägre kostnad än vad som annars vore möjligt.

Eftersom Bokavård främst tar betald per bokad kund undviker man risker med att besökarna klickar på annonserna men inte bokar. På så sätt får du marknadsföringsproffs som tar hand om din annonsering och får dessutom en ännu bättre och tryggare prismodell. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur det funkar.

För mer information kontakta :

Amir Mofidi
amir@bokavard.se
031 – 38 40 411

Om Bokavård.se

Bokavård.se är en samlingsplats online för vård, där patienter kan hitta, jämföra och boka sina vårdbehandlingar. Sajten ger patienten möjlighet att på ett enkelt sätt jämföra olika behandlingar och kliniker runtom i staden.
Se infomationsfilm om Bokavård.se:s tjänst här.

Tagged with: