Enligt en undersökning som Bokavård.se har gjort går varannan privat tandläkare inte att nå med endast ett telefonsamtal. Av de 500 privata tandläkarkliniker som ringdes upp var det bara 268 som gick att nå direkt.

Fortfarande sker de flesta tidsbokningar via telefon men tillgängligheten är låg bland de privata tandläkarklinikerna. Av 500 uppringda tandläkarkliniker var det bara 268 som svarade enligt en undersökning gjord av Bokavård.se. De klinikerna går därmed miste om varannan potentiell patient.

–          Många privata kliniker saknar tyvärr hemsidor och bland de som har är det fortfarande få som erbjuder onlinebokning. Samtidigt visar våra marknadsundersökningar att drygt 7 av 10 föredrar att själva boka tid på nätet hos exempelvis tandläkaren om möjligheten finns. Därför lanserar vi Bokavård.se som gör det möjligt för alla att erbjuda onlinebokningar, oavsett om de har en hemsida eller inte, säger Jonas Bach kommunikationsansvarig för sajten Bokavård.se.

Trenden att göra allt fler ärenden online när man själv vill, såsom bankärenden eller resebokningar, gör att trycket ökar på vårdkliniker att finnas tillgängliga online menar Jonas.

–          Vi har redan nu fått samtal från både tandläkare och andra vårdgivare som känner igen sig i problematiken och valt att ansluta sig till Bokavård.se Jag tror att de som inte erbjuder onlinebokningar kommer att hamna på efterkälken och efterhand gå miste om patienterna, säger han.

Det finns en myt som säger att äldre inte använder datorer men statistik från Stiftelsen för Internetinfrastruktur, även känd som .SE, visar att var tredje person som är 66 år eller äldre söker efter information om hälsa och medicin på nätet. Internetanvändandet är så väl utbrett i Sverige att folk numer begär av företag att vara tillgängliga på Internet.

Bokavård.se är en marknadsplats på nätet för vårdbehandlingar. Patienter kan enkelt söka, välja och boka den behandling de önskar. Sajten kommer att lanseras inom en månad med en gedigen kampanj både online men även i traditionella medier. Inom kort utlovas dessutom en mobilapp och även integration med Facebook.

 

För mer information vänligen kontakta Jonas Bach på jonas@bokavard.se eller 031-38 40 410.

Tagged with: